Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Moszkowicz, Moszkowicz & Moszkowicz

10-06-2024, 16:36 door Anoniem, 4 reacties
Ooit was het de oude Moszkowicz (thans: overleden) die de minister (thans: buschauffeur) waarschuwde
dat getuigedeals enorm glad ijs zijn, aangezien criminelen vaak dubbele belangen hebben, en niet de meest etische of betrouwbare verhalen hebben.

Dat laatste, dubbele belangen/onetisch/betrouwbaar is voor een OM zelf inmiddels ook geen norm meer.
Zo blijkt ook nu weer:
https://www.crimesite.nl/uitgelekt-geheim-plan-recherche-over-sky-ecc/

Hoe komt het dat dit (vorige week al) niet groots in het nieuws geweest is?
Reacties (4)
10-06-2024, 17:49 door Anoniem
Hoe komt het dat dit (vorige week al) niet groots in het nieuws geweest is?

Omdat er teveel van dit soort plannetjes en wensdromen zijn bij de overheid.
De grondrechten van alle burgers staan steeds vaker op gespannen voet met de wensen van politiek en politie/veiligheidsdiensten.

Oh, en vorige week waren veel journalisten met de europese verkiezingen bezig.
Ook dat helpt mee om zo'n berichtje onder te laten sneeuwen.
10-06-2024, 17:52 door Anoniem
Ik vind het best raar dat de criminelen massaal die backdoored telefoons gebruiken, keer op keer trappen ze erin.

Gelukkig maar anders zouden ze Foss een slechte naam geven ipv toestellen van een of ander dubieus bedrijfje.


Verder is NL politie goed bezig in cyber.
11-06-2024, 18:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind het best raar dat de criminelen massaal die backdoored telefoons gebruiken, keer op keer trappen ze erin.

Gelukkig maar anders zouden ze Foss een slechte naam geven ipv toestellen van een of ander dubieus bedrijfje.


Verder is NL politie goed bezig in cyber.
Dacht je werkelijk dat de ontwikkelaar van encrochatachtige software geen achterdeur heeft naar een zekere gewenste politieke besluiten agenda. Om die criminelen een beetje te sturen, het liefst in de verkeerde richting, want als die de verkeerde kant op kijken, kan ondertussen gewerkt worden aan het grotere geheel, en is politie druk met vergismoordachtige zaken. Het is het lokkertje, spy shop achtige spulletjes: pennen met microfoons erin, mini gsmstoestellen, superkleine microfichecamera's, sieraden waar gif/drugs in verstopt kon worden. Bestond allemaal al in de jaren zeventig, tachtig en nu te bewonderen in het Stasi museum in Leipzig, en soms te koop aangeboden op Ebay.

Foss heeft in beperkte kring een slechte naam in opgebouwd in het verleden. Dream on met dat zogenaamde goed bezig zijn van Wout. Ze hebben daar vaak geen idee welke agenda ze achternalopen, dat is in het verleden meerdere keren gebleken.
12-06-2024, 07:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Hoe komt het dat dit (vorige week al) niet groots in het nieuws geweest is?

Omdat de journalistiek niet meer de rol speelt die het zou behoren te doen. Politie die zit te knippen en plakken met dat zogenaamde gehackte Sky ECC materiaal, en wel eens (opzettelijke?) fouten maakt, zoals het weglaten van afbeeldingen. Dat kan zijn om mensen te beschermen, dat kan zijn om werkwijze af te schermen, of om de deksel op eigen beerput te houden. In ieder geval is deze advocaat serieuze en ernstige malversaties op het spoor. Een openbaar ministerie dat voor verdachte ontlastende informatie achterhoudt, roept bij een advocaat natuurlijk vragen op.

Dat hele Sky ECC kan je het verband zien met de langdurige Gladio, de Gladio-hoax, en de bende van Nijvel. Ook in die zaak rommelt het weer. Voor nabestaanden van slachtoffers van de bende is er binnenkort een bijeenkomst, en het onderzoek gaat waarschijnlijk gesloten worden. Een van de onderzochte vermeende verdachten van de bende kwam uit een groep criminelen uit Roubaix. En laat de politie tap nu net gezet zijn tussen twee servers in Roubaix.

Als het het grotere historische geheel ziet van fascistische, extreemrechtste politieke oplevingen van na '45 in Europa, en hoe dit iedere keer in het journaille en criminele circuits in narratiefvorming werd gebruikt, dan heb je hier een antwoord waarom dit nu niet groot in het nieuws mag komen.

Voor wie geïnteresseerd is in de Sky ECC staan op crimesite meer interessante artikelen. Het bestaan van het Chat X zoekprogramma bijvoorbeeld om de chatberichten te doorzoeken. Heeft Elon Musk al gereageerd?
https://www.crimesite.nl/hoe-sky-berichten-in-een-rechtbankdossier-komen-2/
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.