image

Dijklander Ziekenhuis verstuurt door storing onjuiste sms-berichten

maandag 8 juli 2024, 10:17 door Redactie, 1 reacties

Het Noord-Hollandse Dijklander Ziekenhuis heeft door een storing in één van de systemen onjuiste sms-berichten naar patiënten verstuurd, zo heeft het via de eigen website laten weten. In het bericht dat afgelopen zaterdagochtend naar meerdere patiënten ging, werd gevraagd om op de Mijn Dijklander-omgeving in te loggen voor meer informatie over een geplande afspraak.

"Heeft u dit sms-bericht ontvangen en geen afspraak gepland staan in ons ziekenhuis? Dan hoeft u niet de Mijn Dijklander omgeving te bezoeken en kunt u het bericht verwijderen. Onze excuses voor het ongemak", aldus het ziekenhuis. Dat stelt verder dat de storing is opgelost. "Een hack is uitgesloten." Wat precies de oorzaak van de storing was is niet bekendgemaakt. Het Dijklander Ziekenhuis telt drieduizend medewerkers, verdeeld over vier locaties in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam.

Reacties (1)
08-07-2024, 18:15 door Anoniem
Als er straks nog veel meer medische data verwerkt worden met EHDS, dan zullen dit soort storingen en foutieve berichten aan patiënten natuurlijk niet meer voorkomen. Want als je het met drieduizend medewerkers en tienduizenden patiënten niet onder controle hebt, dan gaat het natuurlijk wel prima lukken met een miljoen medewerkers en 400 miljoen patiënten.
/s
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.