image

1 miljoen dollar uitgeloofd voor verslaan Harry Hacker

vrijdag 1 oktober 2004, 10:51 door Redactie, 4 reacties

Er is nog steeds sprake van een forse toename in het aantal virussen, wormen en ongewenste programma's dat wordt ontdekt. Daarbij is het opvallend dat de consument steeds vaker het doelwit is als het gaat om spyware en adware. Met een grootschalige voorlichtingscampagne probeert McAfee de consument en het MKB bewust te maken van de verschillende dreigingen, maar vooral ook dat het zeer eenvoudig is zich hiertegen te beschermen. Onder het motto "McAfee Makes it Easy" wordt benadrukt hoe eenvoudig het is om pc's voor privé- of zakelijk gebruik te beschermen tegen virussen, spam en hackers.

De campagne die vanaf vandaag is gestart wordt begeleid door een aantal aanvullende initiatieven; er is een speciale voorlichtingssite, speciale evenementen en extra activiteiten in de detailhandel, plus een spannende game op internet waarbij deelnemers de kans hebben op een hoofdprijs van 1 miljoen dollar.

Via de deze website geeft de security ontwikkelaar nuttige informatie, zoals een top-tien van anti-virustips, handleidingen voor veiligheid thuis en op kantoor, het laatste nieuws over virusactiviteit en nog veel meer.

Hoofdprijs van 1 miljoen dollar!
Verder is er een speciaal ontwikkelde game - "Captain McAfee and the Battle for Threat Protection" - waarbij het er om gaat in maximaal drie pogingen 'Harry Hacker' te verslaan. Als dat lukt kan de speler een 8-cijferige code invoeren om een safe te openen. Wie de geheime code raadt, wint de hoofdprijs van 1 miljoen dollar!

Slangen, spinnen en krokodillen
Op 1 en 2 oktober is er een groot evenement op de Arena Boulevard in Amsterdam Zuid-Oost, waar computers in kooien van plexiglas worden 'bewaakt' door allerlei gespuis, van slangen en spinnen tot kleine krokodillen.

De bijbehorende boodschap luidt: "Er moet een eenvoudiger manier zijn om uw pc te beschermen" en er zullen campagnemedewerkers aanwezig zijn die folders uitdelen met het adres van de voorlichtingssite, waar een succesvol geleverde strijd met Harry Hacker de kans betekent op het winnen van 1 miljoen dollar.

Update: tekst aangepast

Reacties (4)
01-10-2004, 12:14 door Anoniem
Yep,
ik heb nu ook Linspire op mijn laptop draaien, want dat is
volgens mij toch eenvoudiger...
01-10-2004, 12:33 door Anoniem
eitje, doe ik ff ;-)
02-10-2004, 14:22 door Anoniem
ja laten we mcfee erop zetten

mare ? kijkt mcfee dan niet mee op je computer
via een achterdeurtje

ik denk dat dat bug verhaal, later 4russen genoemt al aardig =
uitgebuit

maar goed dat denk ik
03-10-2004, 21:51 door Mr Wizard
Jongens laat maar.....ik heb de code al.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.