Door Anoniem: Door Anoniem: Door Anoniem: Die camera’s zijn ook bloedirritant. Mijn achterbuurvrouw heeft een camera aan de dakkapel hangen die recht op mijn huis gericht staat. Een buurman twee huizen verderop idem dito. Die heeft zijn camera gericht op het huis van zijn achterburen.
Asociaal is het.
Nu de gewetensvraag : je auto heeft een enorme kras over de hele lengte (ge'keyed') en stond in het blikveld.
Ga je wel of niet aan buufje vragen of ze beelden heeft ?
Mijn camera aan de muur boven mijn voordeur films mijn voortuin en de auto die op de oprit staan.
Ik heb ook een lamp die op basis van een pir sensor aangaat.
Er is eens een keer geweest dat inderdaad in de auto van een buurman ingebroken was en omdat de daders langs mijn tuin renden ze de lamp triggerden wat weer mijn camera triggert wat die neemt alleen op als er iets in de tuin gebeurd. Hierdoor waren de gastjes die langs mijn tuin renden opgenomen en bleken de daders van de inbraak te zijn.
Ik heb uiteraard even een DVDtje voor hem gebrand toen hij bij mij kwam vragen of ik eens wilde kijken of er beelden zijn.
Hij was voorheen ook niet zo in zijn nopjes met mijn camera die ik overigens heb geplaatst nadat bij de buurman aan de andere kant ingebroken war waarbij ze over de garage zijn geklommen.
Die buurman heeft zelf ook een camera geïnstalleerd.
Ja het is jammer dat het nodig is ik zou het ook liever anders zien. Bij die buurman waarbij in huis is ingebroken is dat meermaals gebeurd. Ik heb geen zin om te wachten dat wij aan de beurt zijn ik heb buiten en binnen overal camera's geïnstalleerd.
Dit is zonder opsmuk uit het hedendaagse leven gegrepen.
Kern van de hele problematiek rond toename van privé camera's, van deurbelprulletjes tot vele duizenden euro's kostende cctv-systemen is de afname tot nagenoeg 0 (nul) van surveillance door politie. Uitgezonderd rondtoeren in de dienstautomobiel, is controle op naleving van het burgerlijk wetboek m.b.t. artikelen die daarvoor in aanmerking komen gedecimeerd. Klinkt misschien gechargeerd maar uitgezonderd plaatsen waar een forse volkscumulatie is zoals in binnensteedse omgevingen is surveillance door politiefunctionarissen nagenoeg vvt. (voltooid verleden tijd) Daarvoor is in de plaats gekomen het budgetmodel BOA die door geen enkele crimineel als een serieuze bedreiging wordt gezien voor activiteiten die het spreekwoordelijk ‘daglicht niet kunnen verdragen’...
Nederland 2025…. Even de knuppel in het hoenderhok: Werd het maar weer een ‘politiestaat’. Uiteraard niet heus maar wel stof dat noopt tot diep, heel diep nadenken.
Hoe groot is het contrast met de jaren '60 vorige eeuw... Ik heb nog in het blauwzwart geklede surveillanten op de fiets gezien; hoewel dat surveillancemodel al aan het afnemen was. En ja, die functionarissen dwongen behoorlijk respect af. Echter de teloorgang van het overwegende respect voor hen begon in de stad waar ik woon rond 1965. Oorzaak: Het verdween ten faveure voor rondrijden in een zeer donkerblauwe VW Kever. De dienstfiets ging in de ban. De
zichtbare agent op straat in de woonwijk verdween.
De mens in het openbare leven heeft het relatieve ontwikkelingsniveau van een puber. Die moet je, als je de maatschappij leefbaar voor iedereen wil houden, ook vrijwel continue kunnen aanspreken op moreel algemeen aanvaard ongewenst gedrag.
Maatschappelijke acceptatie hiervan komt zeer langzaam te voet en gaat te paard als je continuïteit dan wel de doortastendheid laat slippen.
In die situatie zijn we inmiddels aanbeland en daardoor is het zeer begrijpelijk dat individuen eigen middelen gaan exploiteren, zowel defensief als strategisch om hun fysieke en materiële integriteit te (blijven) waarborgen.