image

Apple gaat via iCloud gedeelde foto's en bestanden controleren

vrijdag 6 november 2026, 09:14 door Redactie, 0 reacties

Apple gaat foto's en andere bestanden controleren die mensen via iCloud delen, zo heeft het techbedrijf aangekondigd. Daarbij zegt het bedrijf op 'schadelijke content' te controleren, maar laat niet weten wat dit inhoudt. Gebruikers van iCloud kunnen foto's in iCloud Photos en bestanden in iCloud Drive delen via een link. Gebruikers kunnen hierbij kiezen om bestanden alleen te delen met personen die ze hebben gekozen, of iedereen die over de link beschikt.

In het geval er wordt gekozen voor het delen van bestanden voor iedereen die over de link beschikt, zal Apple de inhoud van de content controleren. Dit zal plaatsvinden vanaf iOS, iPadOS, macOS en visionOS 27.3. Om de controle mogelijk te maken zullen bestanden die via 'Anyone with the Link' worden gedeeld niet meer end-to-end versleuteld zijn. Ook als de aanbieder van het bestand en de personen die het downloaden Advanced Data Protection hebben ingeschakeld.

Apple zegt dat als het een bestand als schadelijk aanmerkt, het allerlei acties kan nemen, zoals het verwijderen, blokkeren of wijzigen van de betreffende content. Ook kan Apple het account van de gebruiker uitschakelen, voorkomen dat de gebruiker een nieuw Apple-account aanmaakt met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer of zelfs naar de autoriteiten stappen. Apple laat niet weten waarom het de bestanden gaat controleren.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.