image

Bots nieuwste wapen in strijd tegen spyware

dinsdag 11 januari 2005, 10:05 door Redactie, 0 reacties

Webroot Software heeft het eerste geautomatiseerde anti-spyware onderzoekssysteem gelanceerd, dat speciaal ontworpen is om spyware op het internet te vinden en identificeren Het systeem, genaamd “Phileas“, zou spyware, adware en andere soorten van mogelijk ongewenste software sneller en beter moeten kunnen identificeren dan alle andere huidige onderzoeksmethoden.

Deze nieuwe technologie betekent een migratie van spyware resarch van secundaire research naar primaire research en nu naar een geautomatiseerde, technologie-gebaseerde research”, aldus David Moll van het bedrijf. “In tegenstelling tot andere security research technieken zoals “honey-pots” en andere passieve methoden om gegevens te verzamelen, is dit systeem speciaal ontworpen om actief spyware te zoeken, en andere mogelijke bedreigingen in security.

Het nieuwe systeem ontdekt spyware dat diep in website verborgen zit alvorens gebruikers onwetend hun computers infecteren, en zorgt ervoor dat de Webroot Spy Sweeper gebruikers beschermd zijn voordat spyware een kans heeft om aan te vallen. Het systeem gebruikt “bots” om continue het Web uit te kammen, en te zoeken naar de meest recente en meest gevaarlijk spyware en hun HTML sources. De “bots” identificeren en archiveren de HTML sources en de URLs in de Webroot spyware definitie database. Nieuwe definitie updates worden dan ontwikkeld en gedistirbueerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.