image

Advertorial - Wat is de waarde van beveiliging?

maandag 31 januari 2005, 12:28 door Redactie, 0 reacties

Advertorial

Vandaag de dag voeren “Hacking”, “Cracking” en systeemschendingen hoogtij. Dagelijks worden door hackers nieuwe technieken en hulpmiddelen ontwikkeld om kleine of onbekende systeemfouten te misbruiken. Bijna dagelijks is op het nieuws te zien dat een gerenommeerd bedrijf schade heeft ondervonden doordat de beveiliging is doorbroken.

De gevolgen zijn verstrekkend: kritische of vertrouwelijke informatie is gestolen, de website van het bedrijf is geschaad, of men is binnengedrongen tot het bedrijfsnetwerk. Tot op heden zijn veel bedrijven zich niet bewust van het feit dat hun systemen regelmatig worden geschonden via het Internet, vaste verbindingen of interne gebruikers. Voelt u zich prettig bij het idee dat uw systemen en gevoelige informatie mogelijk aan openstelling blootstaan, door gebrek aan kennis en voorbereiding?

Jaarlijks worden miljoenen euro’s aan IT-beveiliging uitgegeven. Ondanks dit vinden er nog steeds systeemschendingen plaats, en blijven “hackers” herhaaldelijk proberen systemen binnen te dringen. Waardoor worden deze problemen veroorzaakt? Drie hoofdlijnen zijn te onderscheiden als oorzaak:

  • De meeste bedrijven concentreren zich slechts op een paar veiligheidselementen, zoals anti-virus, encryptie en firewalls. Deze middelen zijn echter niet voldoende om een systeem volledig te beveiligen;
  • De leveranciers van beveiligingssoftware zijn tot op heden teleurstellend geweest in de integratie van de oplossingen voor de recente beveiligingsproblemen;
  • Er is een gebrek aan de juiste voorlichting, beveiligingkennis en gebruikersopleidingen.
Het is duidelijk dat in de beveiligingsbranche een steeds groter wordende behoefte is ontstaan aan een frisse blik op de toekomst. Vanuit die behoefte is Frame4 Security Systems ontstaan. Wij zijn een nieuwe leverancier van IT beveiligingsoplossingen: een betrouwbare partner, die vastberaden is om de huidige foutpatronen te veranderen.

Het enkel aanschaffen van beveiligingssoftware en deze vervolgens uitdelen aan systeembeheerders is verspilling van tijd en geld, omdat ze de software alleen in ontvangst nemen en niet echt zullen weten hoe deze moet worden geconfigureerd en beheerd. Als u niet weet wat voor risico's u loopt, dan weet u nooit wanneer u voldoende bent beveiligd.

Frame4 heeft zich tot doel gesteld dit patroon te doorbreken door kennis en producten te creëren die u in staat stellen aan uw beveiligingsbehoeften te voldoen. Wij hebben onder anderen een aantal producten samengesteld die ontworpen zijn om kennis en bewustzijn inzake beveiligingsproblematiek te verhogen, om samen te werken met bestaande beveiligingsproducten en om de voordelen die behaald worden met bestaande beveiligingstools te maximaliseren. Hier volgen een paar voorbeelden:

Cursus 'Ethisch Doe-Het-Zelf-Hacken'

De serie cursussen 'ethisch doe-het-zelf-hacken' is ontworpen om beveiligingsprofessionals binnen de IT-wereld te wapenen met proactieve beveiligingsvaardigheden. De deelnemers krijgen de unieke kans deel te nemen aan intensieve oefeningen waarbij ze zelf de rol van aanvaller overnemen.

Deze onmisbare tweedaagse cursus is primair gericht op systeem- en netwerkbeheerders. De cursus laat de deelnemers niet alleen stap-voor-stap zien welke technieken aanvallers gebruiken, maar verklaart ook de verschillende aanpakken van hackers om beveiligingssystemen te omzeilen.

Seminar IT-Beveiliging voor Bedrijven: 'De Huidige Risico's en Uitdagingen'

De enige goede manier om beveiligingsproblemen tegen te gaan, is het personeel van uw organisatie bewust te maken van het belang van informatiebeveiliging. Formele beveiligingsmaatregelen, ongeacht hoe zorgvuldig deze worden gepland en doorgevoerd, zijn van weinig waarde als het personeel er niet van op de hoogte is, begrijpt hoe ermee omgegaan dient te worden en zich actief aan de voorschriften houdt.

Met dit in gedachten is het seminar 'IT-beveiliging voor bedrijven' in het leven geroepen voor managers die graag willen weten hoe belangrijk informatiebeveiliging is. Onze cursus vormt een inleiding op de motivaties van hackers en geeft specifieke voorbeelden van het soort schade dat de activiteiten van hackers kunnen veroorzaken. Er zal u op een inzichtelijke manier duidelijk worden gemaakt welke verschillende manieren er zijn om informatiesystemen te beveiligen. Daarnaast wordt besproken hoe een actief en succesvol bewustmakingsprogramma kan worden geïmplementeerd en volgehouden.

---

De aanpak van Frame4 is te omschrijven als “no-nonsense”, duidelijk en innovatief. Wij willen graag met u samenwerken om potentiële risico’s te minimaliseren, het beveiligingsbewustzijn te verbeteren en u uit te rusten met de noodzakelijke kennis om uw systemen te beschermen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken wat Frame4 Security Systems voor uw bedrijf kan betekenen! Kijk op www.frame4.com of bel 0172-515901. Voor meer informatie over onze cursussen kunt u ons ook bereiken via .

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.