image

"Pentagon niet klaar voor cyberoorlog

vrijdag 23 maart 2012, 12:36 door Redactie, 2 reacties

Het Pentagon is nog altijd kwetsbaar voor cyberaanvallen van buitenaf, maar schiet naast de verdediging ook op het offensieve vlak tekort. Dat werd duidelijk tijdens een hoorzitting met experts van het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Defense Advanced Research Projects Agency en de National Security Agency. "Onze boodschap vandaag is dat het Pentagon beperkte middelen heeft op cybergebied, zowel defensief als offensief", aldus DARP-directeur Kaigham Gabriel. "We moeten dat veranderen."

Tijdens de hoorzitting werd vastgesteld dat aanvallers de Defensienetwerken kunnen binnendringen, gebruikers de zwakste schakel zijn en dat de VS miljarden aan cybersecurity uitgeeft, terwijl dit voor slechts beperkte extra bescherming zorgt.

Offensief
"Onze aanpak van cybersecurity wordt gedomineerd door een strategie die beveiligingslagen op een uniforme architectuur aanbrengt", verklaarde Gabriel. "Deze aanpak...loopt niet gelijk met een groeiende en zich ontwikkelende dreiging. Dat is het defensieve beeld." Wat betreft de offensieve kant valt er ook nog het nodige volgens hem te verbeteren. "De grootste kwetsbaarheid voor Defensie om cyberaanvallen uit te voeren is het ontbreken van de mogelijkheden met betrekking tot proportionaliteit, snelheid en diversiteit van gevolgen."

Volgens Zachary Lemnios van Defensie zal er een moment komen waarbij er niet langer naar bepaalde aanvallen wordt gezocht, maar worden er systemen ontwikkeld die zich automatisch aanpassen. "Die hun features en werking aanpassen om op dreigingen te reageren voordat de dreiging zichzelf presenteert."

Reacties (2)
23-03-2012, 16:43 door Mysterio
Ik vind het antwoord op de vraag voor welke oorlog het Pentagon wel klaar is, eerder interessant.
26-03-2012, 10:32 door Anoniem
@Mysterio: Geen enkele, want als je zegt dat je klaar bent, dan is het moeilijker om extra geld te vragen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.