image

Australische politie opent jacht op open WiFi-netwerken

vrijdag 23 maart 2012, 11:58 door Redactie, 5 reacties

De Australische politie is een campagne gestart waarbij het burgers voor onveilige en open WiFi-netwerken gaat waarschuwen. Tijdens het "War Driving Project" gaan agenten draadloze internetverbindingen controleren en kijken of die wel veilig zijn. In het gebied van Queensland waar de operatie plaatsvindt, zouden zowel bedrijven als consumenten hun WiFi-netwerken niet goed beveiligen. Het kan dan gaan om netwerken die helemaal openstaan, of WEP-versleuteling gebruiken. "Deze mensen kunnen de gegevens van hun bankrekening en persoonlijke gegevens net zo goed op een billboard langs de snelweg zetten" aldus de politie.

"Onbeschermde en onbeveiligde draadloze netwerken zijn eenvoudig te infiltreren en hacken. Criminelen kunnen zowel de verbinding overnemen en fraude plegen als persoonlijke gegevens van de eigenaar stelen. Dit is zeker de volgende stap in identiteitsfraude", waarschuwt politiecommissaris Brian Hay.

Folder
Hij adviseert burgers om niet te wachten met het beveiligen van de WiFi-verbinding totdat de politie langskomt, maar nu al actie te ondernemen. Hay noemt nadrukkelijk dat het gebruik van WEP geen bescherming biedt. "WEP-encryptie is als het gebruik van een gesloten deur als enige beveiliging in huis. De WPA en WP2 encryptie is wat we zeker aanraden, aangezien het een betere bescherming biedt."

Burgers die hun netwerk niet op orde hebben kunnen een informatiefolder in de brievenbus verwachten.

Reacties (5)
23-03-2012, 12:02 door WhizzMan
Oh ik dacht dat ze ze gingen bejagen omdat ze niet native waren en een bedreiging vormden voor de native buidel-wifi-netwerken?
23-03-2012, 12:49 door Anoniem
Ook niet vergeten WPS uit te schakelen!!!!!
23-03-2012, 20:46 door Anoniem
WEP is niet altijd alleen WEP. Op het werk gebruiken we momenteel nog WEP met daarboven Cisco LEAP en je hebt je domain userId en paswoord nodig.

Ik vind dit verre van ideaal omdat LEAP standaard niet bij Windows zit en iOS kan er ook niet mee overweg. Ook zijn er een aantal gekende problemen met LEAP.

Ik wil alleen maar aantonen dat wat een scanner je laat zien niet altijd een open doel is.
23-03-2012, 20:49 door Anoniem
De politie komt erachter dat tappen en opslaan van internetgegevens zo nog geen zin heeft :)
26-03-2012, 10:36 door Anoniem
"Onbeschermde en onbeveiligde draadloze netwerken zijn eenvoudig te infiltreren en hacken. Criminelen kunnen zowel de verbinding overnemen en fraude plegen als persoonlijke gegevens van de eigenaar stelen. Dit is zeker de volgende stap in identiteitsfraude"

Lol, alsof de Wifi router de enige laag van bescherming is. Ik heb een open AP, maar sta geen toegang toe tot mijn interne netwerk, en ik heb achter mijn open AP ook nog een Cisco ASA firewall draaien.

"Burgers die hun netwerk niet op orde hebben kunnen een informatiefolder in de brievenbus verwachten."

Wat een bemoeizucht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.