image

Microsoft beschermt Windows beter tegen hackers

woensdag 25 juli 2012, 11:25 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een nieuwe versie van een gratis beveiligingstool uitgebracht die Windows beter tegen hackers moet beschermen. Het gaat om de Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), die al verschillende aanvalstechnologieën herkent en stopt. Dit is met name handig op oudere Windows-versies of voor programma's die geen bescherming tegen dit soort aanvallen bieden.

Blue Hat
De afgelopen maanden organiseerde Microsoft de Blue Hat Prize, waarbij het beveiligingsonderzoekers om revolutionaire beveiligingsideeën vroeg die misbruik van geheugenlekken in Windows moeten voorkomen. Het gaat onder andere om Return-oriented programming (ROP). Via deze techniek weten veel exploits toch kwaadaardige code op Windows uit te voeren.

Een van de ideeën die Microsoft van de finalisten van de Blue Hat Prize ontving is al in de nieuwste EMET-versie toegepast. De prijsuitreiking vindt vanavond tijdens de Black Hat conferentie plaats, maar EMET 3.5 is nu al te downloaden. De winnaar van Blue Hat krijgt 150.000 euro, voor de nummer twee is er 37.500 euro gereserveerd.

Reacties (2)
25-07-2012, 14:19 door golem
En in de tekst bij die versie staat :
Please note that this is a "Tech Preview" release. It is not ready for wide enterprise deployment.
25-07-2012, 15:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.