image

Duitse hacker onthult jailbreak voor iOS 6.1.3

vrijdag 26 april 2013, 13:15 door Redactie, 0 reacties

De Duitse beveiligingsonderzoeker Stephen Esser alias i0n1c heeft tijdens een hackerconferentie in Singapore de meest recente versie van het Apple's besturingssysteem iOS gekraakt. Door de hack is het mogelijk om in ieder geval iPads met iOS 6.1.3 te jailbreaken en zo volledige controle over het toestel te krijgen. Apple bracht versie 6.1.3 juist uit om een andere jailbreak ongedaan te maken.

Deze jailbreak van iOS 6.0 en 6.1 was door een groep hackers genaamd 'evad3rs' begin februari onthuld. Ze gebruikten verschillende kwetsbaarheden om het besturingssysteem te kraken en zo hun eigen programmatuur te kunnen installeren. Apple staat dit standaard niet toe en het is dan ook aan hackers om een manier te vinden die dit mogelijk maakt.

Update
Apple kwam op 20 maart met iOS 6.1.3, een beveiligingsupdate die de door evad3rs gebruikte lekken verhielp. De groep hackers liet onlangs tijdens de Hack in the Box conferentie in Amsterdam weten dat ze niet van plan waren om deze versie van het besturingssysteem te jailbreaken, aangezien er verder geen nieuwe features waren toegevoegd.

Het onderzoek van Esser richtte zich op zowel iOS als het Mountain Lion besturingssysteem. De Duitse hacker zou verschillende zero-day kwetsbaarheden hebben gevonden waarmee het mogelijk is iOS op iPads te untheteren of een volledige 'iPad-only' jailbreak te realiseren als die gecombineerd wordt met een exploit in de Photos-applicatie.

Esser plaatste zowel zijn whitepaper als presentatie-slides online, maar de PDF met slides is op het moment kapot, zo meldt de Duitser via Twitter.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.