image

Chinese banken verplichten IE voor internetbankieren

dinsdag 28 mei 2013, 14:21 door Redactie, 8 reacties

Chinese consumenten die willen internetbankieren zijn noodgedwongen verplicht om Internet Explorer te gebruiken, aangezien veel Chinese banken geen andere browsers ondersteunen. China’s IT Times onderzocht vorig jaar welke browsers banken ondersteunen en ontdekte dat alleen IE en een aantal op IE-gebaseerde browsers werden ondersteund. Een jaar later blijkt de situatie onveranderd.

Wederom is IE de verplichte browser voor bankklanten en vaak dan ook oudere versies. Zo worden bij sommige banken IE9 en IE10 niet ondersteund en hoeven ook gebruikers met Windows Vista 64-bit of Windows 7 niet op ondersteuning te rekenen, wat ook geldt voor de 64-bit versies van Internet Explorer.

ActiveX
De reden dat Chinese banken alleen IE ondersteunen komt doordat de omgeving voor internetbankieren Microsoft's ActiveX technologie gebruikt. Dit is gesloten technologie die niet door Chrome, Firefox en veel andere browsers wordt ondersteund.

Volgens TechInAsia zijn veel Chinese banken niet van plan om hun systemen aan te passen zodat ook gebruikers met andere browsers en besturingssystemen online kunnen bankieren.

De website legt de schuld ook bij Chinese consumenten, aangezien veel Chinezen nog steeds met IE6 surfen. Zolang er niet genoeg consumenten eisen dat de banken meer browsers gaan ondersteunen, is de kans klein dat de banken hun systemen zullen upgraden, wat vooral Firefox- en Chrome-gebruikers dupeert.

Reacties (8)
28-05-2013, 14:40 door lucb1e
Virtual machine danmaar... Ik vraag me ook vooral af waarom er een ActiveX plug-in nodig is om te kunnen internetbankieren, die zal dus waarschijnlijk meer doen dan ze zeggen.
28-05-2013, 15:45 door AcidBurn
Ach, de rabobank verplicht ook Java in de browser.. compleet debiel en niet nodig.
28-05-2013, 17:21 door Anoniem
aangezien veel Chinezen nog steeds met IE6 surfen.
De laatste IE versie die voor Mac systemen gemaakt is, is IE 5.2. Zouden hun websites dat oude beestje nog wel ondersteunen?
28-05-2013, 17:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2013, 18:23 door FSF-Moses
Door AcidBurn: Ach, de rabobank verplicht ook Java in de browser.. compleet debiel en niet nodig.

Apart... Ik heb geen Java geïnstalleerd maar kan prima Internet Bankieren bij de Rabobank zonder foutmeldingen of vreemde niet-werkende zaken daarbij.. Of bedoel je wellicht iets anders op de site van de Rabobank?
28-05-2013, 19:36 door vimes
Met zakelijk bankieren is meestal java vereist.
28-05-2013, 21:06 door Anoniem
Door vimes: Met zakelijk bankieren is meestal java vereist.
Bij de rabo niet
29-05-2013, 12:48 door Anoniem
Bij Rabo zakelijk is wel degelijk java vereist als er gebruik wordt gemaakt van het systeem waarbij de gebruiker een pas in een paslezer moet stoppen. Het domme is ook dat er niet de nieuwste versie van java gebruikt kan worden en je dus gedwongen gebruikers op een verouderde versie moet laten werken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.