image

Microsoft waarschuwt voor advertentie-injecties

vrijdag 21 juni 2013, 14:43 door Redactie, 4 reacties

Adware die advertenties in de browser injecteert en op allerlei websites toont is nog altijd een probleem voor Windows-gebruikers. "Eén van de meest gestelde vragen die we over deze programma's krijgen, naast het verwijderen ervan, is hoe ze in eerste instantie geïnstalleerd werden", zegt Chris Stubbs van het Microsoft Malware Protection Center. Met name softwarebundels zijn de boosdoener.

Het gaat dat om softwarebundels die bijvoorbeeld uit gratis software zoals een mediaspeler of populair spel bestaan, aangevuld met of voorzien van adware. De makers van deze softwarebundels betalen voor advertenties die zoekmachines tonen zodra gebruikers naar de mediaspeler of het spel in kwestie zoek.

Gebruikers krijgen vervolgens de advertentie te zien en klikken hierop, waarna ze naar de softwarebundel worden geleid. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd injecteert de adware advertenties op de pagina's van zoekmachines.

Diefstal
Zodra gebruikers op deze advertenties klikken gaat er geld naar de adware-verspreider, in plaats van de zoekmachine. "Ze betalen voor advertenties in zoekmachines om zo geld van dezelfde zoekmachines te stelen" zegt Stubbs. Een belangrijk advies om de softwarebundels te vermijden is het downloaden van de software van de website van de originele leverancier.

Reacties (4)
21-06-2013, 17:01 door yobi
Java verwijderen; Klik om af te spelen; Niet werken onder Admin (root) account; Oppassen met het installeren van 'gratis' software.
22-06-2013, 10:46 door Anoniem
Door Redactie: Een belangrijk advies om de softwarebundels te vermijden is het downloaden van de software van de website van de originele leverancier.
Ja tuurlijk.
Maar tegenwoordig kom je toch steeds meer en steeds (vroeger) respectabeler leveranciers tegen die hun officiele
distributiepackages voorzien van de crapware van bijvoorbeeld Ask?
Of die ongevraagd de browser van Google mee-installeren terwijl die verder niks met het pakket van doen heeft?
Of is dat niet waar Microsoft hier op doelt?
23-06-2013, 11:20 door Anoniem
eh... en hoe zit het met de advertenties op DEZE site?
24-06-2013, 09:58 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.