image

Nieuwste Android-versie blokkeert 77% malware

woensdag 26 juni 2013, 16:23 door Redactie, 1 reacties

Android-gebruikers die op hun smartphone of tablet de meest recente versie van het besturingssysteem hebben draaien, zijn automatisch tegen 77% van alle Android-malware beschermd. Deze versie is op slechts 4% van alle toestellen geïnstalleerd. Volgens netwerkgigant Juniper zorgt de verscheidenheid aan verschillende Android-versies dan ook voor problemen en speelt het criminelen in kaart.

De bescherming waar Juniper op doelt is aanwezig in Android 4.2 en blokkeert mobiele malware die sms-berichten naar dure premium-nummers probeert te versturen. De dreiging van sms-malware zou grotendeels geëlimineerd kunnen worden als het Android-ecosysteem van fabrikanten en telecomaanbieders een manier zouden vinden om regelmatig de toestellen te updaten.

Waarschuwing
"Dit gebrek aan reguliere updates betekent dat nieuwe bescherming die Google biedt, gebruikers pas laat of helemaal nooit bereikt", aldus Juniper in een nieuw rapport. In het geval van Android 4.2, ook bekend als Jelly Bean, krijgen gebruikers een waarschuwing als ze een premium sms-bericht versturen of ontvangen, wat misbruik door malware moet voorkomen.

Van maart 2012 tot en met maart 2013 ontdekte de netwerkgigant ruim 276.000 kwaadaardige apps. Een stijging van 614% ten opzichte van de hoeveelheid malware die in 2011 werd aangetroffen. 92% van alle kwaadaardige apps was voor het Android-platform ontwikkeld.

Reacties (1)
27-06-2013, 09:08 door Anoniem
En 66% van Android users draait nog een versie <= 4.0 ( deze werd in dezelfde maand als IOS 5 gereleased)....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.