image

'Verzekering tegen cybercrime steeds gewilder'

maandag 15 juli 2013, 09:23 door Redactie, 1 reacties

Steeds meer bedrijven zouden een 'cyberpolis' afsluiten om zich tegen risico's als digitale inbraken, malware en Denial of Service-aanvallen te beschermen. Dat laat het Financieel Dagblad vandaag weten. volgens Freek Warmelink, directeur van verzekeringsmakelaar Aon, is het een nieuw fenomeen in de zin dat cyberrisico's steeds vaker voorkomen.

"Steeds meer ondernemers worden zich bewust dat die cyberrisico's schade kunnen toebrengen en dat ze nu niet verzekerd zijn." Via de verzekering is men beschermd tegen de schade doordat het bedrijf stil ligt of ICT-systemen moet herstellen.

Nalatigheid
Daarbij wordt wel gekeken of het bedrijf niet nalatig is geweest. Veruit de meeste cyberincidenten zijn het gevolg van slechte beveiliging, zoals niet het installeren van updates of gebruik van onveilige wachtwoorden. Beveiligingsbedrijf Verizon stelde dat 10% van alle incidenten die het onderzocht door doorsnee internetgebruikers zijn uit te voeren zonder enige kennis vooraf.

"Voordat je je kunt verzekeren moet je een aantal vragen beantwoorden. Onderdeel van die vragen zal zijn: hoe is je bestaan en risicomanagement, wat voor maatregelen heb je genomen?", aldus Warmelink tegenover BNR.

Reacties (1)
19-06-2014, 13:52 door PeterMulder - Bijgewerkt: 19-06-2014, 13:54
Lijkt me inderdaad een nuttige product van de verzekeraars. Ik kwam deze site tegen waarop je kan kijken wat de verzekering jou zou kosten: http://cyberriskverzekeren.nl/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.