image

Tips voor het beveiligen van Internet Explorer

dinsdag 22 maart 2005, 11:08 door Redactie, 3 reacties

Internet Explorer is, ondanks alle bugs en gevoeligheid voor spyware, nog altijd de meest gebruikte internet browser. Een browser die sinds Service Pack 2 voor Windows XP beschikt over een pop-up blocker en verbeterde security instellingen. Binnen IE zijn er verschillende security opties die ingesteld kunnen worden, en de veiligheid van het systeem drastisch kunnen verbeteren. Dit artikel beschrijft hoe Internet Explorer "getweaked" kan worden, en heeft een apart hoofdstuk over de security van Microsoft's browser.

Tevens kijkt dit artikel hoe Firefox en Internet Explorer binnen een zakelijke omgeving presteren en hoe kwetsbaar ze voor verschillende aanvallen zijn. Conclusie is dat een alternatieve browser geen slecht idee is, alleen dat de implementatie ervan problemen kan opleveren, aangezien er nog altijd websites en applicaties zijn die alleen met IE overweg kunnen. Een mogelijke oplossing voor dit probleem zou het instellen van een policy zijn, waarbij voor alle interne applicaties en pagina's Internet Explorer gebruikt wordt, en voor toegang naar buiten men voor Firefox kiest.

Reacties (3)
22-03-2005, 11:44 door Anoniem
Gebruik ie niet voor sites die je niet 100% vertrouwt.
22-03-2005, 12:35 door Walter
Door Anoniem
Gebruik ie niet voor sites die je niet 100% vertrouwt.
Ik vertrouw op sites als cracks.am of astalavista.box.sk dat
ze spyware willen installeren. Toch gebruik je voor dat
soort sites luiever geen IE ;)
22-03-2005, 13:55 door G-Force
Een fatsoenlijke site, waarvan bekend is of bekend verondersteld mag
worden, dat er geen malware wordt gedownload (lijsten van dit soort sites
die dit wel doen zijn bekend), plaats ik in de vertrouwde zone (NORMAAL) van IE. Alle andere gaan naar de internet zone (op HOOG) en de verboden sites komen in de beperkte zone (HOOG). Bijhouden van deze verboden zone (SpyWare Blaster bijvoorbeeld) kan veel leed voorkomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.