image

Debian pakt security problemen aan

maandag 11 juli 2005, 10:30 door Redactie, 1 reacties

De populaire Linux distributie Debian heeft laten weten dat de "security infrastructuur" voor zowel Debian GNU/Linux 3.1 (ook bekend als sarge) en de vorige versie 3.0 (woody) weer werkt. Het security team zal op reguliere basis updates verstrekken. Na de release van Sarge waren er verschillende problemen met de security infrastructuur, waardoor men geen updates voor kritieke lekken kon uitgeven. Gebruikers wordt tevens aangeraden om packages van de "sarge-proposed-updates suite", zoals op verschillende websites werd aanbevolen, niet te installeren, aangezien die mogelijk niet goed werken.

Vorige week had Debian's Branden Robinson nog laten weten dat men het proces van het verstrekken van updates zou onderzoeken. Er zou namelijk een gebrek aan transparantie en communicatie zijn. Ook was er niet voldoende mankracht voor het security team, waardoor het de werkdruk niet aankon.

Het security team zal Debian GNU/Linux 3.0 (woody) tot mei 2006 ondersteunen of tot de release van de volgende versie, genaamd etch. (Silicon)

Reacties (1)
11-07-2005, 18:54 door Anoniem
Zou microsoft eens moeten doen: o ja onze windows update doet het effe
niet, maar dan moet je het maar even met de hand
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.