image

Nieuwe technologie maakt mensen minder waakzaam

maandag 5 september 2005, 10:27 door Redactie, 1 reacties

Nieuwe technologieen die fraude en identiteitsdiefstal moeten bestrijden zorgen er voor dat de kans hierop juist kan toenemen, aldus een Engelse criminloge. Identiteitskaarten en chip en pin technologie voor creditcards dwingen fraudeurs er alleen maar toe om creatiever te zijn en lossen het probleem allesbehalve op. De afhankelijkheid van technologie zorgt er ook voor dat mensen minder waakzaam zijn, iets wat volgens experts nog altijd de beste manier is om fraude en identiteitsdiefstal te voorkomen

Emily Finch interviewde verschillende criminelen over het waarom van hun daden en de mogelijke gevolgen van nieuwe technologieen. Ze ontdekte dat fraudeurs hardnekkig zijn en hun manieren wijzigen om nieuwe security maatregelen te omzeilen.

"Het onderzoeken van de manier waarop mensen hun gevoelige informatie vrijgeven is waardevoller om identiteitsfraude te voorkomen dan de evolutie van technische maatregelen, die uiteindelijk falen om persoonlijke gegevens te beschermen als die eenmaal verkregen zijn" aldus de criminologe.

Fraude en identiteitsdiefstal worden niet altijd vanuit financieel oogpunt gepleegd. Soms willen mensen met een nieuwe identiteit opnieuw starten.

Reacties (1)
05-09-2005, 13:04 door Peter_
Bij technische veiligheid is dit toch bekend. mensen
vertrouwen op techniek.

Datzelfde geldt voor auto's. Mensen gaan harder rijden omdat
er nu ABS op zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.