image

Symbian reageert op mobiele virus hype: Niets aan de hand

dinsdag 6 september 2005, 12:51 door Redactie, 2 reacties

De discussie over nut en noodzaak van anti-virus software voor mobiele telefoons werd vorige week weer eens flink opgestookt toen verschillende experts en anti-virusaanbieders het Finse F-Secure op de korrel namen wegens het hypen van mobiele telefoonvirussen. Volgens de experts is er niets aan de hand, en probeert de Finse virusbestrijder door het verspreiden van angst haar produkten aan de man te brengen. Nu heeft ook maker van mobiele besturingssystemen Symbian zich in de discussie gemengd. Het zou volgens het bedrijf te gek voor woorden zijn door te denken dat een bedrijf als Symbian niet continu alle dreigingen serieus neemt, en niet zou reageren als het om een echte dreiging zou gaan.

Mobiele bellers en andere bezitters van een mobiel apparaat met het Symbian O.S. hoeven zich dan ook nergens zorgen over te maken, er is namelijk niets aan de hand. David Wood, executive vice president van de onderzoeksafdeling, laat zelfs weten dat de dreiging niet groter is geworden, in tegenstelling tot veel berichten in de media.

"Het aantal proof of concept virussen is wel toegenomen, maar het risico op besmetting is dit niet, ook is er geen reden voor paniek of bezorgdheid" zegt Wood, die de komende jaren geen grote mobiele uitbraak verwacht.

Inmiddels werkt Symbian hard door aan de nieuwe OS kernel, waarvan versie 9.0 tegen het einde van dit jaar zal uitkomen. Een versie die van allerlei nieuwe security features is voorzien. (Silicon)

Reacties (2)
06-09-2005, 13:04 door Anoniem
Een versie die van allerlei nieuwe security features
is voorzien.
En ongetwijfeld een evengroot plethora aan bugs zal bevatten. :/
06-09-2005, 16:08 door Anoniem
Symbian is op What The Hack ook aan de orde geweest, en het is dus
absoluut NIET veilig !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.