image

Nieuwe generatie anti-spyware controleert gedrag

dinsdag 6 september 2005, 13:25 door Redactie, 1 reacties

De meeste anti-spyware programma's die vandaag de dag gebruikt worden maken, net als virusscanners, gebruik van signatures om de ongewenste programma's te herkennen. Er verschijnt zoveel spyware dat het bijna niet te doen is om voor elk programma een signature uit te brengen. Ook blijven gebruikers met spyware geinfecteerde software installeren, waardoor proactieve oplossingen nodig zijn.

Toekomstige anti-spyware oplossingen zullen dan ook meer naar het gedrag van het systeem en netwerk kijken om te bepalen of iets spyware is of niet. Dit is echter niet het einde voor de ontwikkeling van de anti-spyware applicaties. Die zullen namelijk evolueren naar Host-based Intrusion Prevention Systems (HIPS), ontworpen om desktops en laptops tegen allerlei soorten malware te beschermen.

Huidige HIPS software wordt nog niet veel op de desktop gebruikt vanwege mogelijke "false positives" en de moeilijkheid om een beleid voor de verschillende gebruikersgroepen te maken. Proactieve anti-spyware software is dan ook een mogelijke oplossing om HIPS-achtige technologie binnen bedrijven te introduceren, zo gaat dit uitgebreide artikel verder.

Reacties (1)
06-09-2005, 19:39 door Anoniem
volgens mij had ik laatst iets gelezen dat Zero Spyware (FBM
LasVegas) ook zo iets gebruikt als HIPS
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.