image

"Yahoo! hielp bij veroordeling Chinese journalist"

woensdag 7 september 2005, 10:44 door Redactie, 1 reacties

Volgens het Franse Reporters Without Borders heeft de Chinese overheid een journalist dankzij informatie van Yahoo! weten te veroordelen. De journalist schreef een e-mail over de beperkingen waar de pers mee te maken heeft.

De harde kritiek van de media waakhond is de laatste in een serie waarbij bekende high-tech bedrijven beschuldigd zijn van het samenwerken met de Chinese autoriteiten, om zo in een positief daglicht te komen in een land dat als een internet goudmijn wordt gezien.

Eerder werden Google en Microsoft's MSN beschuldigd wegens het censureren van websites en weblogs op verzoek van de Chinese overheid. Yahoo! zou zelfs als politie informant hebben gefungeerd, waardoor de Chinese journalist Shi Tao tot een gevangenisstraf van 10 jaar veroordeeld kon worden.

Reporters Without Borders vraagt zich dan ook af hoe ver Yahoo! wil gaan om vriendjes met de Chinese overheid te worden. Vorige maand betaalde Yahoo een miljard dollar om 40% van de aandelen van China's grootste online handelssite Alibaba.com over te nemen.

Reacties (1)
08-09-2005, 04:19 door Anoniem
Multinationals zullen te nimmer het leven van een paar zwaarder laten
wegen dan hun belangen.

Hoevaak hoor je dat Shell medewerker in Nigeria gedood word?
Terwijl er wekelijks er wel eentje omkomt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.