image

Grote terrorisme database online

woensdag 5 oktober 2005, 09:20 door Redactie, 3 reacties

Het Franse "Foundation for Strategic Research" (FRS) heeft een database online gezet met een overzicht van 40 jaar terrorisme gericht tegen "Franse interesses". De database bevat zo'n 1500 aanvallen en moet het publiek informeren over terreur, wat weer moet bijdragen aan het publieke debat over het onderwerp. Dankzij financiele steun van het ministerie van binnenlandse zaken zijn onderzoekers van het FRS een jaar geleden begonnen met het verzamelen van informatie over aanvallen in Frankrijk sinds 1965.

"Het is een tool om burgers te informeren en ze een realistische blik op terrorisme te geven" zegt projectmanager Jean-Luc Marret. Volgens FRS president François Heisbourg kan het publiek dankzij de informatie trends waarnemen en verbanden leggen, zoals het feit dat "home-grown" terrorisme sinds het einde van de jaren tachtig is afgenomen. De Franstalige website is via deze link te bezoeken. Gebruikers moeten zich wel eerst registreren willen ze de database bekijken.

Reacties (3)
05-10-2005, 15:35 door G-Force
Ah...ik begrijp het al...in Frankrijk denken ze kennelijk dat iedereen in de
wereld Frans spreekt en verstaat.....

Nutteloze database...helaas.
05-10-2005, 16:21 door SirDice
Door Peter V.
Ah...ik begrijp het al...in Frankrijk denken ze kennelijk
dat iedereen in de
wereld Frans spreekt en verstaat.....
Beetje domme opmerking dit..
Een Franse site gericht aan Franse burgers, welke taal zou
jij dan kiezen!?!

Deze site is toch ook in het Nederlands? Denk je dat de rest van de wereld dat kan lezen? Nee, toch? Hoeft ook niet want deze site is gericht op Nederlands sprekende bezoekers..
08-10-2005, 23:13 door spatieman
nee hoor :)

een .org site kan van alles zijn :)

een .NL lijkt me voornamelijk NL gericht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.