image

China sluit populaire anti-overheid websites

woensdag 5 oktober 2005, 09:30 door Redactie, 1 reacties

De Chinese regering heeft, in een poging onrust onder de bevolking te voorkomen, drie populaire anti-overheid websites gesloten, zo heeft Reporters Without Borders laten weten. Sinds vorige week zijn in China nieuwe regels van kracht om verspreiding van nieuws en andere gevoelige informatie te beperken.

De eerste website die gesloten werd was het "Yannan forum", een site waar intellectuelen en rechtenactivisten discussieerden over de sociale problemen in China. Ook bracht de site nieuws over conflicten tussen burgers en de autoriteiten. Inmiddels is de website voorzien van een bericht waarin staat dat de site wegens "schoonmaak" gesloten is.

De twee andere websites werden gebruikt door Mongolen en zouden volgens de Chinese regering "separatistische berichten" bevatten. Op de websites werd geklaagd over een Chinese tekenfilm waarin de historische Mongoolse leider Genghis Khan als een muis werd afgebeeld. Een van de websites is inmiddels weer geopend nadat de beheerders beloofden geen separatistische content meer te plaatsen. (SMH)

Reacties (1)
06-10-2005, 01:59 door G-Force
Alles bezit de Chinese overheid.....

Behalve Wijsheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.