image

60% spam afkomstig van zombie computers

woensdag 12 oktober 2005, 14:30 door Redactie, 0 reacties

60% van alle spam die wereldwijd verstuurd wordt is afkomstig van zombie computers, zo heeft anti-virusaanbieder Sophos bekend gemaakt. De meeste spam is afkomstig uit Amerika, Zuid-Korea en China, bij elkaar goed voor meer dan 50% van de totale hoeveelheid. Toch is het aandeel van de VS ten opzichte van een jaar geleden flink gedaald, wat te danken zou zijn aan strenge gevangenisstraffen, nieuwe wetgeving en betere systeembeveiliging.

"Het feit dat ISPs kennis over het aanpakken van spammers uitwisselen en autoriteiten die de CAN-SPAM wetgeving handhaven hebben ervoor gezorgd dat spam in Noord-Amerika hard wordt aangepakt. Sommige spammers hebben inmiddels in andere landen een heenkomen moeten zoeken. De introductie van Windows XP SP2 een jaar geleden heeft ervoor gezorgd dat computers van thuisgebruikers minder makkelijk door spammers gekaapt kunnen worden" zegt Graham Cluley van Sophos.

Nu het verdienden van geld met spammen steeds moeilijker wordt, zijn experts bang dat spammers zich op andere praktijken, zoals spyware en identiteit stelende malware zullen richten.

"dirty dozen" spamlanden
1. Verenigde Staten
2. Zuid-Korea
3. China (incl Hong Kong)
4. Frankrijk
5. Brazilie
6. Canada
7. Taiwan
8. Spanje
9. Japan
10. Verenigd Koninkrijk
11. Pakistan (nieuw binnen in de Top12)
12. Duitsland

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.