image

Bush gaat door met bespioneren burgers

dinsdag 20 december 2005, 09:24 door Redactie, 5 reacties

President George Bush blijft burgers en anderen binnen de grenzen van de Verenigde Staten bespioneren, zo heeft hij laten weten. Vorige week werd bekend dat de National Security Agency van Bush toestemming had gekregen om duizenden mensen af te luisteren, zonder dat de rechter hier goedkeuring voor had verleend. Volgens Bush is de huidige surveillance wetgeving niet geschikt voor het bestrijden van het hedendaagse terrorisme. Het progamma zal dan ook worden voortgezet.

Tevens haalde Bush fel uit naar de mensen die het programma bekend hadden gemaakt: "We zijn in oorlog, en we moeten de geheimen van Amerika beschermen. Daarom zal justitie, neem ik aan, een volledig onderzoek starten".

Toch heeft de Senaat opheldering over het lopende programma gevraagd. De New York Times heeft het volledige verhaal.

Reacties (5)
20-12-2005, 11:07 door bustersnyvel
"Ik vind de wetgeving niet geschikt, dus houd ik me niet aan
de wet." Wordt dat normaal gesproken niet bestraft?
20-12-2005, 12:40 door Anoniem
Bush staat boen de wet, remember
20-12-2005, 14:07 door Sjakie
net als internationale afspraken zal de wet wel alleen
gelden als het je uitkomt daar.
20-12-2005, 15:59 door G-Force
Er worden in deze zaak dingen beweerd in de media die pertinent onjuist zijn. De afgeluisterde lijnen betreft hier internationale verbindingen. Daar heb je geen Amerikaanse rechter voor nodig voor een wettelijke toestemming.

En dan de rol van de Washington Post: hoe kan het in hemelsnaam, dat een land dat officieel in oorlog is met het Al-Qaida netwerk, zo nonchalant omspringt met deze staatstgeheimen? Bush heeft in dat opzicht gelijk als hij stelt dat geheimen binnenskamers moeten blijven. Dat lukte in de Tweede Wereldoorlog in ieder geval een stuk beter.

Het lijkt erop dat elke idioot binnen en buiten Amerika het opeens nodig vindt om operationele anti-terreur gegevens op straat te gooien, met het kennelijke doel om president Bush een politieke poot-uit-te-draaien. Ik kan me de boosheid van Bush daarover goed voorstellen. Als mij dit was overkomen als president zou ik even zo des duivels zijn.
22-12-2005, 13:24 door Anoniem
Tijdens de IRT affaire hadden "we" een koningskoppel, en nu
weer........ Big-Brother = Bush-Balkenende

Nooit verwacht dat JPtje zo veel bewondering zou hebben voor een voormalig drankverslaafde, dat is namelijk onder zijn niveau. Proost!

We moeten nooit vergeten dat JPtje vreselijk is gepest (brilletje) toen hij nog op school zat en wil dit nu rechtzetten om ook zijn (evt. "labiele") kinderen te beschermen tegen vervelende individuen..... (lees pesterijen;)

Oja, JPtje was al heel vroeg AmerikaFreak (AmerikaZiek) en schreef een scriptie over hoe "hij" het zou doen als "President".
Naar nu blijkt gebruikt hij die scriptie weer om zijn hervormingen er door te drukken.

In een "zorgstaat" (voormalig NL) is het gehele cirkeltje rond, na alle hervormingen zijn er twee cirkeltjes rond... die van rijk en arm!! - The American Dream -
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.