image

180Solutions en Direct Revenue aangeklaagd wegens spyware

woensdag 21 december 2005, 14:26 door Redactie, 1 reacties

180Solutions, DirectRevenue en eXact Advertising zijn in Amerika aangeklaagd wegens het verspreiden van spyware. Het gaat om een zogeheten class action-rechtszaak die bij een districtsrechtbank in Californie is ingediend. De advocaat van het illustere trio probeert de zaak voor het federaal gerechtshof te krijgen, iets wat ze al vaker heeft gedaan in haar verdediging van spyware verspreiders.

Volgens de aanklacht schenden de bedrijven het recht van het publiek op privacy, en de privacy van het individu door ongeautoriseerde downloads van adware en spyware. Ook zou de software schade toebrengen aan computers, en ervoor zorgen dat computers crashen, traag worden of niet meer naar behoren functioneren. In sommige gevallen is de software niet of zeer moeilijk te verwijderen.

De aanklagers willen nu een verbod op de verspreiding van de gewraakte software en een vergoeding voor het verwijderen van de spyware. Tevens moeten de bedrijven al het geld wat ze met de verspreiding van spyware hebben verdiend terugbetalen. (Sunbelt)

Reacties (1)
21-12-2005, 19:08 door Anoniem
goedzo! weg met die 180meuk
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.