image

Security voornemens voor 2006

vrijdag 23 december 2005, 12:45 door Redactie, 1 reacties

Nog een goede week en dan is 2005 voorbij. Zoals de traditie betaamt is dit de tijd voor het stellen van doelen en voornemens voor het nieuwe jaar. Ook op security gebied zijn er allerlei zaken die managers en beheerders zich voor kunnen nemen. Dit artikel beschrijft vier security voornemens voor 2006, te weten:

Bepaal een strategie
Stel een strategie voor het nieuwe jaar op, kijk naar de "big picture", bepaal doelen en zet deze op papier, zodat je budget van het management kunt krijgen.

Breng in kaart wel security oplossing er aanwezig zijn
Veel bedrijven hebben verschillende security oplossingen, die vaak niet goed met elkaar werken. Zorg ervoor dat al die oplossingen bijgewerkt worden of kies voor een centraal beheerbare oplossing.

Train het personeel
Security uitdagingen en dreigingen veranderen continu, dus ook de respons hierop. Het trainen van personeel is altijd belangrijk, maar misschien moet ook de training worden aangepast. Niet elke twee maanden een lange sessie, maar misschien tien minuten per week.

Blijf communiceren
Het is van groot belang om het security beleid en maatregelen duidelijk naar de overige werknemers toe te communiceren. Security medewerkers moeten open voor communicatie staan, luisteren naar vragen en ingrijpen waar nodig.

Reacties (1)
24-12-2005, 08:35 door Anoniem
Grappig nerds die manager spelen en managers die nerd
spelen, is dit mischien de oorzaak van een slecht beleid ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.