image

Overheid VS wil burgers legitiem blijven bespioneren

vrijdag 23 december 2005, 13:44 door Redactie, 5 reacties

Na de aanslagen van 11 september nam de Amerikaanse overheid een wet aan waardoor het makkelijker haar burgers kon afluisteren en in de gaten kon houden. Over vijf weken zal er echter een einde aan de gewraakte Patriot Act komen. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft, tegen alle verwachtingen in, niet zijn goedkeuring gegeven aan de verlenging van de Patriot Act met zes maanden. De geldigheid van de wet zal nu slechts tot 3 februari worden verlengd in plaats van tot 30 juni.

De republikeinen wilden een verlenging voor een langere periode, en na een marathonbijeenkomst met de democraten, die meer garanties voor de handhaving van de rechten van burgers wilden, werd besloten de geldigheidsduur van de wet met een half jaar te verlengen. Het Huis van Afgevaardigden heeft dat besluit nu dus teruggedraaid, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

Er was al geruime tijd kritiek op de wet die volgens critici de burgerrechten zou schenden. De Amerikaanse overheid, en dan met name justitie en de inlichtingendiensten zijn erg teleurgesteld over het besluit. "Dit zorgt ervoor dat overheid terugvalt naar een niveau van voor 9/11 als het aankomt op het delen van informatie en waar terroristen en spionnen technologie tegen ons gebruiken". Het zou volgens justitie lastiger worden om terroristen te traceren en men zou nu altijd achter de feiten aanlopen.

Reacties (5)
23-12-2005, 21:01 door Anoniem
"Dit zorgt ervoor dat overheid terugvalt naar een niveau van voor 9/11 als het aankomt op het delen van informatie en waar terroristen en spionnen technologie tegen ons gebruiken"

Het is onomstotelijk vastgesteld dat de aanslagen van 9/11 voorkomen hadden kunnen worden indien de inlichtingendiensten FBI, CIA en NSA hun informatie hadden gedeeld, wat heeft de burger hiermee van doen? en waarom zou daar dan wel meer informatie vandaan moeten komen dan die ze reeds hadden maar niet wilden delen?

- Q -
24-12-2005, 00:28 door Anoniem
Knap eigenlijk. Onder het mom van vrijheid raak je je
vrijheid aan de machthebbers zelf kwijt. Een paar stappen
verder en je bent blij als de terrorist zijn zin krijgt.
25-12-2005, 10:50 door Anoniem
Door Anoniem
Knap eigenlijk. Onder het mom van vrijheid raak je je
vrijheid aan de machthebbers zelf kwijt. Een paar stappen
verder en je bent blij als de terrorist zijn zin krijgt.

Ja, nog even en de echte terrorist is de overheid zelf
27-12-2005, 10:43 door Anoniem
Sterker nog, daar hoeven we niet meer op te wachten...
27-12-2005, 12:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.