image

Spammer betaalt 450 euro wegens spam

woensdag 28 december 2005, 12:25 door Redactie, 1 reacties

Een inwoner van de Kanaaleilanden heeft met succes een rechtszaak tegen een spammer gevoerd. Nigel Roberts ontving op z'n persoonlijk e-mailadres allerlei berichten van het Engelse Media Logistics. Dankzij nieuwe Europese wetgeving kunnen spammers worden aangeklaagd, iets wat Roberts ook deed. Het spammende bedrijf besloot zich niet voor de rechter te verdedigen en maakte een deal met Roberts, waarbij het in totaal 450 euro schadevergoeding heeft betaald.

"Dit is misschien een kleine overwinning, maar misschien zullen spammers zich nu realiseren dat mensen het niet op zich laten zitten als hun inboxes met allerlei ongewilde zooi worden gevuld" aldus Roberts. Volgens een woordvoerder van het Information Commissioner's Office, is dit de eerste keer dat een spammer onder deze wetgeving door een individu wordt aangeklaagd.

Reacties (1)
28-12-2005, 18:58 door Anoniem
Dhr. Roberts heeft een "deal" gesloten en daarmee gekozen voor het eigenbelang i.p.v. het maatschappelijk belang.

Ik denk dat een zaak via de rechter voor dhr. Roberts "gunstiger" uit had kunnen pakken (meer financieel gewin) en had het bedrijf een boete gekregen voor zijn praktijken.

- Q -
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.