image

Nokia mobieltjes doelwit van nieuwe Trojaanse paarden

vrijdag 20 januari 2006, 09:37 door Redactie, 0 reacties

Volgens verschillende anti-virusaanbieders zullen virusschrijvers dit jaar zich naast Windows systemen ook op mobiele telefoons richten. Nu steeds meer mensen over een mobieltje beschikken en de telefoons qua prestaties niet meer voor een doorsnee PC onder doen, is het een interessant platform voor computercriminelen.

Symantec waarschuwt voor drie nieuwe Trojaanse paarden die Nokia Series 60 mobiele telefoons kunnen infecteren. De eerste Trojan is SymbOS.Sendtool.A die een hacktool op de telefoon installeert en gebruikt kan worden om andere kwaadaardige programma's via Bluetooth te verspreiden, zoals varianten van de SymbOS.PBStealer Trojan. Deze Trojan, waarvan ook een nieuwe variant is ontdekt, stuurt de contact informatie database, Notepad en "Calendar To Do list" naar andere Bluetooth apparaten. De derde Trojan waarvoor wordt gewaarschuwd is SymbOS.Bootton.E, die de mobiele telefoon of ander mobiel apparaat met het Symbian besturingssysteem, herstart als het wordt uitgevoerd. Het installeert echter ook een corrupt bestand waardoor het apparaat niet meer opgestart kan worden.

Ondanks het feit dat er regelmatig malware voor mobiele telefoons van Nokia verschijnt, heeft de aanbieder nog altijd geen patches ontwikkeld om infectie te voorkomen. (ISC)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.