image

Vrijwilligers helpen geinfecteerde Kama Sutra computers

donderdag 2 februari 2006, 16:24 door Redactie, 2 reacties

Security vrijwilligers hebben samen met het Internet Storm Center ISPs en bedrijven gewaarschuwd wiens computers met de Kama Sutra worm geinfecteerd zijn. De worm zal morgen, en elke derde dag van de maand, verschillende Microsoft Office en Adobe bestanden overschrijven waardoor ze niet meer bruikbaar zijn.

De worm beschikt ook over een teller die bijhoudt hoeveel internetgebruikers geinfecteerd zijn. De ISP waar deze website met teller werd gehost heeft een log beschikbaar gesteld waarin de IP-adressen van alle geinfecteerde machines staan.

"We namen de IP-adressen en de time stamps en vergeleken die met onze lijsten. We hadden al een systeem dat automatisch waarschuwingen verstuurde, waardoor we nog eens 2000 ISPs en bedrijven konden waarschuwen" zegt professor Randy Vaughn. Als de internet service providers de waarschuwing hebben ontvangen is het aan hen om hun gebruikers te waarschuwen.

Reacties (2)
03-02-2006, 08:11 door Anoniem
Nou lekker nuttig, ik krijg alleen maar nare recaties als ik bedrijven vertel
dat ze virussen staan te versturen, kan blijkbaar niet en ligt nooit aan hun
03-02-2006, 11:27 door SirDice
Nou lekker nuttig, ik krijg alleen maar nare recaties als ik bedrijven vertel dat ze virussen staan te versturen, kan blijkbaar niet en ligt nooit aan hun
Misschien traceer je de e-mails niet goed? Bedenk dat heel veel virussen het afzenderadres vervalsen, dus daar moet je niet naar kijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.