image

Gartner waarschuwt voor file sharing In Google Desktop

zaterdag 18 februari 2006, 10:14 door Redactie, 0 reacties

De nieuwste versie van Google's Desktop is leuk voor ervaren thuisgebruikers, maar de "Search Across Computers" optie moet in bedrijven worden uitgeschakeld, zo waarschuwt onderzoeksbureau Gartner. Verder moeten bedrijven die toestaan dat hun werknemers Google Desktop 3 Beta gebruiken, die op 9 februari uitkwam, direct op de enterprise versie overstappen.

Vooral de Search Across Computer kan een groot risico vormen. De feature zorgt ervoor dat mensen bestanden op hun computer kunnen delen. Google doet dit door kopieen van de bestanden op haar server te plaatsen. De bestanden blijven daar 30 dagen staan en worden versleuteld opgeslagen.

De gebruiker kan zelf aangeven welke bestanden gedeeld moeten worden, en daar schuilt het probleem. Werknemers zijn niet altijd betrouwbaar als het gaat om het identificeren van documenten die wel of niet gedeeld mogen worden.

"Ondernemingen die de enterprise editie gebruiken moeten meteen de feature uitschakelen. Ze moeten ook evalueren welke bestanden ze laten indexeren, en of ze het opslaan van gegevens op de servers van Google kunnen verantwoorden" aldus analist Whit Andrews.

Een woordvoerder van Google was het niet oneens met Gartner, en liet verder weten dat de enterprise versie van Desktop 3 binnenkort beschikbaar zal zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.