image

Zombienetwerk 150.000 PC's gebruikt voor nieuwe spamrun

donderdag 23 februari 2006, 12:32 door Redactie, 0 reacties

Computercriminelen versturen spam op nieuwe manieren om zo langer onopgemerkt te blijven. Het gebruik van zombienetwerken voor het verspreiden van ongewenste commerciele e-mail is niet nieuw. In plaats van het versturen van miljoenen mailtjes via een geinfecteerde machine, kiezen de spammers nu voor een druppelmethode, waarbij er elk uur een tiental spamberichten verstuurd wordt. Op deze manier wordt de computer en internetverbinding van de gebruiker niet al teveel belast, en heeft hij niet door dat zijn PC in werkelijkheid een spamplatform is.

Filterbedrijf BlackSpider ontdekte onlangs een gigantisch botnet van 150.000 machines die 50 miljoen identieke berichten per dag verstuurde. Elke dag werden er 330 spam e-mails vanaf de PC verstuurd, ongeveer 40 per uur.

"Dit is niet alleen vervelend, het kost bedrijven geld. We zien een verandering in de dreiging. Criminelen proberen een machine over te nemen en onopgemerkt te blijven" aldus onderzoeksbureau Forrester Research. Als criminelen namelijk een klein botnet hebben en massaal spam versturen, worden ze sneller opgemerkt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.