image

"Chinees anti-spam plan zal harde kern niet afschrikken"

donderdag 23 februari 2006, 13:07 door Redactie, 2 reacties

De Chinese regering is van plan om spam en spammers in het land harder aan te pakken, maar critici zijn overtuigd dat dit niets zal veranderen in de gigantische hoeveelheid spam die vanuit China verstuurd wordt. Het Chinese ministerie van Informatie zal binnenkort nieuwe spamwetgeving introduceren en er is sindskort een speciaal meldpunt voor spam. Het nieuwe anti-spam offensief wordt op 30 maart officieel aangekondigd.

Het Aziatische land behoort tot een van de grootste spamlanden ter wereld. Volgens Richard Cox van anti-spam organisatie Spamhaus zal het plan echter weinig uithalen, en zal het de harde kern van spammers, die voor de meeste spam verantwoordelijk zijn, niet afschrikken. "Dit zal weinig bereiken" zo liet hij weten.

Vorig jaar juni ondertekende China al een internationaal plan tegen spam. Toch moet er meer door de internationale gemeenschap in de strijd tegen spam gedaan worden. Het gaat namelijk niet alleen om de Chinese gebruikers die tegen spam beschermd moeten worden: "We willen ook dat ze onze burgers beschermen" gaat Cox verder.

Reacties (2)
23-02-2006, 16:23 door Anoniem
Tuurlijk zal het ze niet afschrikken... Of ze sturen
illegale spam, of ze moeten honger lijden... Voor mij zou
dit ook een makkelijke keuze zijn...
23-02-2006, 17:20 door Anoniem
Geen enkel anti-spam plan zal harde kern afschrikken...
daarom noemen ze het de harde kern..... (next!)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.