image

Vertrouwelijke politiegegevens uitgelekt door virus

maandag 6 maart 2006, 16:55 door Redactie, 1 reacties

Ook in Japan komt het voor dat politieambtenaren niet zorgvuldig met hun vertrouwelijke informatie omgaan. De gegevens van 1500 individuen zouden via een geinfecteerde computer van een politieagent zijn uitgelekt, zo meldt de Japanse pers. Het ging om informatie van onder andere zedenslachtoffers, die uit politie onderzoeken afkomstig was. De gegevens zouden via het Winny P2P-netwerk zijn verspreid. Winny is het populairste bestandsuitwisselingsplatform in Japan, met meer dan een kwart miljoen gebruikers.

De politieagent had de documenten tussen september 1999 en oktober 2002 op zijn eigen computer staan, waar hij wel toestemming voor had gekregen. Door problemen met zijn PC besloot de agent de gegevens op een andere computer thuis op te slaan. Dit zou slechts een tijdelijke maatregel zijn, waarna hij naar eigen zeggen de bestanden weer had verwijderd. De informatie bleef echter in een map staan die de agent nooit gebruikte.

In januari van dit jaar installeerde de agent Winny op zijn computer. Nadat de computer met een virus was besmet, zouden de gegevens via Winny zijn uitgelekt, aldus de politie. De politie zal haar excuses aan de betrokken personen aanbieden. Wat de rol van het virus was om de bestanden via het P2P-netwerk te verspreiden is niet duidelijk.

Reacties (1)
07-03-2006, 10:02 door Anoniem
Wat doen deze bestanden op de prive computer van een politieagent.

Zelfs in japan kan het toch niet de bedoeling zijn dat medewerkers ook
thuis overwerken...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.