image

Verisign waarschuwt voor nieuw soort DoS-aanvallen

vrijdag 17 maart 2006, 09:55 door Redactie, 1 reacties

Domeinnaambeheerder Verisign heeft een nieuw soort DoS-aanval ontdekt waarmee 1500 bedrijven al zijn aangevallen. De DoS-aanvallen begonnen op 3 januari en stopten plotseling halverwege februari. Tijdens de aanval stuurden de bots pakketten naar de nameserver met een query en het adres van de website die werd aangevallen. Volgens VeriSign zouden meer dan 32.000 nameserver bij de aanval betrokken zijn.

Het bedijf omschrijft dit als een nieuw soort aanval dat de "Katrina onder de internetstormen kan worden. Op dit moment zijn deze aanvallen specifiek gericht op bepaalde bedrijven, waardoor de meeste internetgebruikers er niets van merken. Chief security officer Ken Silva waarschuwt dat deze aanvallen een grotere omvang hebben dan de aanval die 9 van de 13 rootservers uitschakelde.

Verisign zegt dat het meer moet investeren in de infrastructuur van het internet om het systeem te beschermen, mochten de aanvallers terugkeren. De aankondiging komt net na een zeer controversiele deal met ICANN waarbij Verisign de komende vier jaar een prijsstijging van maximaal zeven procent mag doorvoeren. (Betanews)

Reacties (1)
17-03-2006, 10:17 door Anoniem
Het hele nieuwsbericht stinkt. Allereerst is een DRDOS aanval niet nieuw.
Verder is de mogelijkheid zeer beperkt, en moet de aanval minstens 24
uur duren wil deze in een goed geconfigureerde omgeving uberhaupt iets
teweeg brengen. Wanneer een beheerder in 24 uur tijd niet kan zien dat er
wat mis is, en daarop vervolgens ook geen actie op onderneemt,
VERDIENEN ze het. Prutsers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.