image

Mozilla en Microsoft niet bang voor JavaScript lekje

vrijdag 9 juni 2006, 12:45 door Redactie, 2 reacties

Zowel Microsoft als Mozilla hebben bevestigd dat er een JavaScript lek in hun browser zit waardoor een aanvaller toetsaanslagen en persoonlijke gegevens kan stelen. Om het lek te misbruiken is er zoveel interactie van de gebruiker vereist dat beide partijen het lek als niet ernstig beschouwen en pas bij een volgende versie zullen dichten. Wanneer de update zal verschijnen wilden zowel Microsoft als Mozilla niet vertellen.

"Dit lek zorgt er niet voor dat een aanvaller code op de machine van de gebruiker kan uitvoeren, maar vereist behoorlijke interactie van de gebruiker wat kan leiden tot het uitlekken van informatie" aldus een woordvoerder van Microsoft.

Mike Schroepfer van Mozilla had het volgende te zeggen: "Dit is geen ernstig probleem, omdat het bepaalde acties van de gebruiker vereist en er niet voor zorgt dat er remote code uitgevoerd kan worden. Hierbij wil ik wel duidelijk maken dat wij elk probleem serieus nemen en werken aan een oplossing voor een toekomstige versie van Firefox".

Een aanvaller zou een website kunnen maken die de toetsaanslagen van de bezoeker in een verborgen "file-upload" venster plaatst en dit bestand uploadt. Wil de aanval succesvol zijn, dan moet de gebruiker het volledige pad van de bestanden typen die de aanvaller wil hebben.

Reacties (2)
09-06-2006, 15:36 door Anoniem
Uit MS haar reactie heb ik een gevoel dat ze pas binnen
maanden gaan patchen en er geen waarde aan hechten. Uit
Mozilla haar reactie heb ik het gevoel dat ze het lek
ernstig nemen en willen oplossen.
10-06-2006, 09:07 door Anoniem
Daarnaast heeft Firefox nog een ander voordeel: Er bestaat
een NoScript extension waarmee je gewoon javascripts van
websites kunt blocken (zeer handig!)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.