image

Gartner: Daling computercriminaliteit is onzin

vrijdag 23 juni 2006, 15:43 door Redactie, 1 reacties

Bedrijven moeten geen enkele aandacht besteden aan het het onderzoek van de FBI en CSI naar computercriminaliteit, zo heeft onderzoeksbureau Gartner gewaarschuwd. Het complete onderzoek zelf zal in juli verschijnen, maar vorige week was er een vooruitblik beschikbaar die liet zien dat de financiele schade veroorzaakt door computercriminaliteit met maar liefst 61% is afgenomen.

Gartner waarschuwt bedrijven dat de werkelijke situatie helemaal niet zo rooskleurig is als in het rapport wordt voorgespiegeld. Het onderzoeksbureau zegt dat onderzoeken vaak geen objectieve weergave van de realiteit zijn en door de agenda's van de publicerende partij beinvloed kunnen worden, iets wat natuurlijk ook geldt voor de talloze rapporten en onderzoek van Gartner.

Het bedrijf heeft de IT industrie gevraagd om een duidelijke en algemeen geaccepteerde evaluatie methodologie en terminologie te ontwikkelen. In de tussentijd raadt het systeembeheerders aan die denken dat ze de cyberoorlog aan het winnen zijn om dit soort onderzoeken extreem sceptisch te bekijken.

Reacties (1)
23-06-2006, 20:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.