image

Hoeveel kost een hack?

vrijdag 18 augustus 2006, 11:29 door Redactie, 3 reacties

Het is een van de meest interessante cijfers in de beveiligingsindustrie. Aanbieders gebruiken het om de waarde van hun produkten aan te tonen. Security professionals gebruiken het om hun nieuwe uitgaven te rechtvaardigen en aanvallers meten de effectiviteit van hun exploits ermee. Toch is er geen algemeen cijfer te geven voor wat een beveiligingsincident of hackaanval kost.

Volgens sommige onderzoeken zijn bedrijven 2 miljoen dollar per incident kwijt, terwijl andere onderzoekers het over bedragen van rond de 100.000 dollar of 1000 dollar per uur hebben.

"Neem alle onderzoeken met een korrel zout. Voordat je de resultaten gebruikt moet je weten waar je ze kunt vertrouwen" zegt analist Rob Enderle. Het is misschien aantrekkelijk om met een vast bedrag te werken, maar de industrie wordt het hier niet over eens en elk bedrijf is weer anders.

Het rechtvaardigen van beveiligingsuitgaven moet dan ook per geval bekeken worden. Toch gebruiken veel automatiserings en security afdelingen onderzoeksrapporten omdat dit makkelijk is. "Onderzoeken blijven bij het makken van beslissingen gebruikt worden, hoe slecht ze ook zijn. IT-mensen willen een antwoord en ongeacht hoe goed het antwoord is, ze kiezen altijd voor hen die een antwoord kunnen geven" gaat Enderle verder.

Reacties (3)
18-08-2006, 11:55 door Anoniem
18-08-2006, 14:09 door Anoniem
haha, brilliant, een hek XD
18-08-2006, 16:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.