image

"Teveel e-mail ten onrechte door Gmail en Hotmail gestopt"

dinsdag 3 oktober 2006, 11:13 door Redactie, 1 reacties

Google's Gmail en Microsoft's Hotmail stoppen nog altijd teveel legitieme commerciele berichten, zo blijkt uit onderzoek. Het gaat dan om nieuwsbrieven en advertenties voor produkten waar mensen zich echt voor hebben aangemeld. Google kende echter een drastische verbetering. Werden er het laatste kwartaal nog 44% van dit soort berichten ten onrechte gestopt, nu ging het om zo'n 3%. De gratis e-maildienst van Microsoft blijft voor problemen zorgen. Werd eerst nog 23,4% als spam beschouwd, dit kwartaal ging het nog steeds om 18,2%.

"Hoewel false positives bij sommige e-mail service providers toenemen, wint de industrie over de hele linie het gevecht tegen spam. Nu ESPs beter worden in het identificeren van spam, zullen minder legitieme berichten gestopt worden. Het is echter ook aan markekteers om ervan bewust te worden waarom men hun berichten ten onrechte filtert" zegt Dave Dabbah van Lyris, het bedrijf dat het onderzoek uitvoerde.

Het percentage false-positives bij Europese ISPs ligt met .075% een stuk lager dan in Amerika, waar 3,29% als spam wordt beschouwd.

Update: tekst aangepast

Reacties (1)
03-10-2006, 20:28 door Anoniem
heb eigenlijk geen last van false positives, meer van negatives.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.