image

Video nieuwe aanvalsvector voor hackers

donderdag 23 november 2006, 11:53 door Redactie, 1 reacties

Filmpjes en videobestanden zijn de nieuwe manier om malware te vervoeren, zo waarschuwen beveiligingsexperts. De afgelopen maanden is het aantal proof-of-concept code voor het embedden van malware in Windows Media en RealMedia bestanden toegenomen. De eerste echte exploit werd vorige week door McAfee ontdekt, het was een worm die RealMedia bestanden infecteert met een kwaadaardige hyperlink. Als het videobestand wordt geopend, laadt de mediaspeler een externe website die van een exploit voorzien is.

Video wordt dan ook gezien als de nieuwe manier voor het infecteren van systemen. "Dit is de top aanvalsvector waar je je zorgen over moet maken. De potentiele schade is gigantisch" zegt Mark Zielinski. Nu executables door filters gestopt worden, gebruiken aanvallers bekende applicaties om kwaadaardige code te verspreiden.

Het probleem zit hem in de complexe features van video en audio bestanden, maar ook applicaties zoals Word en Powerpoint, waardoor ze extra kwetsbaar voor aanvallen zijn. "Deze bestanden zijn interessant voor virusschrijvers. Aan het begin van het jaar zagen we een toename van wormen die zich richtte op Microsoft Office. Nu deze applicaties steeds meer features bevatten, zal de dreiging toenemen." aldus security engineer Zielinski, die ook YouTube als een potentiele speeltuin voor virusschrijvers ziet.

Reacties (1)
23-11-2006, 17:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.