image

Office blijft achilleshiel Microsoft

zaterdag 6 januari 2007, 11:04 door Redactie, 1 reacties

Naast de beveiligingslekken in Internet Explorer en Windows krijgt Microsoft ook een steeds grotere taak aan het dichten van gaten in haar Office software. Vorig jaar alleen al werden er 41 ernstige lekken in Office gedicht, eenderde van alle ernstige lekken die in 2006 gepatcht werden. Om de ernst van de problemen met Office te laten zien, in 2005 bracht Microsoft in totaal 37 kritieke updates uit voor alle haar software.

In tenminste vier gevallen vorig jaar moest de softwaregigant snel met een patch voor Office komen, nadat het ontdekte dat computercriminelen de onbekende lekken voor persoonlijk of financieel gewin misbruikten.

Als het om Office lekken gaat heeft Microsoft het meestal over "beperkte aanvallen". Het is echter de vraag hoe beperkt het misbruik van Office lekken is. Veel overheidsinstellingen en bedrijven, die meestal het doelwit van dit soort aanvallen zijn, zullen hiermee niet naar buiten komen, uit angst voor beschadiging van het imago of negatieve publiciteit.

Veel security experts verwachten dan ook dat er dit jaar weer de nodige gaten in Office gevonden zullen worden, en dat oudere, kwetsbare versies van Office een bron van ellende kunnen zijn voor gebruikers die overstappen op Windows Vista, zo laat Brian Krebs ons weten.

Reacties (1)
06-01-2007, 13:07 door Anoniem
De aangevallen organisaties komen er niet mee naar buiten omdat ze
gewoon niet weten dat ze aangevallen worden. Zo beperkt is de aanval en
zo machteloos is standaard anti-virus om de aanval te detecteren.

MessageLabs heeft e.e.a. uitgebreid beschreven in haar rapport over 2006:
http://www.messagelabs.com/Threat_Watch/Intelligence_Reports/2006_An
nual_Security_Report
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.