image

"uTorrent lek gevaarlijker dan Sun Telnet lek"

vrijdag 16 februari 2007, 15:19 door Redactie, 3 reacties

De beveiligingswereld stond deze week verbaasd te kijken toen er een zeer ernstig lek in Sun's Telnet werd gevonden. Het probleem zorgde voor de nodige discussies, onder andere over het gebruik van Telnet. Naast al het Telnet geweld werd ook voor een ander mogelijk zeer ernstig lek gewaarschuwd, dat in uTorrent. Toch lijken de meeste beveiligers hier aan voorbij te gaan, terwijl de gevolgen veel ernstiger kunnen zijn, aldus Burak Cifter.

Volgens Cifter hebben systeembeheerders in een bedrijf met SunOS de Telnet service toch wel uitgeschakeld. En ook al heeft men telnetd nodig, dan was het systeem al gepatcht of zou geen verbindingen van buiten toestaan. Hierdoor verdient het Telnet lek niet zoveel aandacht, in tegenstelling tot uTorrent.

De software is een van de populairste torrent applicaties van dit moment met vele gebruikers. Gebruikers die geen anti-virus gebruiken, geen security benul hebben en van alles en nog wat downloaden. Het is dus een zeer interessante doelgroep om een exploit voor te ontwikkelen en misbruiken. De mogelijke schade die een uTorrent worm kan aanrichten is veel groter dan bij Telnet het geval is, wat tevens laat zien dat de prioriteiten als het om beveiliging gaat steeds veranderen.

Reacties (3)
16-02-2007, 16:20 door Anoniem
nou wat verassend >.>
16-02-2007, 17:54 door DWizzy
uTorrent wordt niet op zware servers gedraaid die gevoelige informatie
bevatten.
16-02-2007, 19:49 door -CK-
Door DWizzy
uTorrent wordt niet op zware servers gedraaid die gevoelige
informatie
bevatten.

Inderdaad. Als µ (mu) Torrent op een server met gevoelige
informatie gedraaid zou worden dan is er toch iets mis met
de beheerder ervan. Daar zijn Down en Upload servers voor
die vaak zo zijn afgeschermd van het netwerk dat dit geen
problemen kan veroorzaken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.