image

Veilingsite verkoopt vijf stemcomputers voor 82 dollar

zaterdag 17 februari 2007, 10:25 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse professor informatica heeft op een overheidsveiling vijf stemcomputers voor het luttele bedrag van 82 dollar weten aan te schaffen, en ontdekt dat de beveiliging aan alle kanten rammelt. Professor Andrew Appel had als doel het reverse engineeren van de ROM chips om te zien of lek waren, maar het gemak waarmee de machine geopend wordt laat al zien dat ze kwetsbaar zijn voor "ongeautoriseerde aanpassingen".

De stemcomputers werden op de veilingsite GovDeals.com aangeboden, en kostte oorspronkelijk 5200 dollar per stuk. Om de machines aan te schaffen moest Appel naast het betalen van de 82 dollar alleen zijn naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres verstrekken.

De aankoop is een klap in het gezicht van stemcomputerfabrikant Sequoia, die net als veel andere fabrikanten weigert om onderzoekers een blik in de computers en software te gunnen. Naar eigen zeggen uit angst dat hackers de software kunnen bestuderen en manieren vinden om er misbruik van te maken. De professor laat echter weten dat zijn aankoop aantoont hoe makkelijk het is voor iemand om de software toch in handen te krijgen.

"Er zijn honderden districten in dit land die al meer dan 20 jaar van deze machines gebruik maken. Om aan te nemen dat nooit iemand toegang tot de machines heeft gehad is vergezocht en zeker niet waar" aldus Appel. Volgens een woordvoerder van Sequoia is het niet zo makkelijk om de verkiezingen te manipuleren als Appel beweert.

Reacties (2)
18-02-2007, 16:43 door awesselius
Logisch.... Ik zou er ook zo 82 dollar voor neerleggen om
het e.e.a. uit te zoeken. Is toch leuk studiewerk zoiets en
ja, je kunt er de publiciteit mee halen.

Obscurity != security

En laat dat voor Sequoia en alle andere stemcomputer
fabrikanten een harde les zijn.

- Unomi -
20-02-2007, 13:26 door Anoniem
En als zijn onderzoek klaar is, dan vind je de stemcomputers ook op ebay
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.