image

"Xbox 360 botnet erg onwaarschijnlijk"

dinsdag 6 maart 2007, 11:43 door Redactie, 1 reacties

Het vorige week onhulde beveiligingslek in de Xbox 360 spelcomputer van Microsoft heeft sommige beveiligingsexperts doen afvragen of de machine interessant genoeg is voor botnetbeheerders om te infecteren. De meeste Xbox 360 eigenaren beschikken namelijk over snelle internetverbindingen die interessant zijn voor het massaal versturen van spam.

Een grote belemmering is het besturingssysteem dat voor virusschrijvers geheel nieuw is. Ook de uptime van de machines is waarschijnlijk veel lager dan die van een doorsnee PC. Tel daarbij op dat er nog altijd genoeg Windows machines zijn die men eenvoudig kan overnemen, en voorlopig is het dan ook nog niet interessant en winstgevend genoeg om spelcomputers te infecteren. Zeker ook als Microsoft binnen recordtijden eventuele beveiligingsproblemen verhelpt.

Vorig jaar was het Websense dat voorspelde dat er "XBots 360" zouden verschijnen, een voorspelling die achteraf gezien niet klopte. Voor zover bekend werd er in 2006 geen enkele spelcomputer van Microsoft gebruikt voor het hosten van bot software.

Reacties (1)
06-03-2007, 12:15 door TheM

Ook de uptime van de machines is waarschijnlijk veel lager
dan die van een doorsnee PC.

Ik weet niet hoe de xbox hiermee omgaat maar ik weet wel dat
mijn Wii gewoon een continue verbinding heeft. Ook als deze
op standby staat!!

Dit is overigens wel in te stellen en dat ga ik ook nog wel
doen binnenkort. s'Avonds een bericht van Nintendo krijgen
als je slaapt en dat dan ineens je Wii blauw begint te
knipperen is best wel irritant.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.