image

IT-beveiliging genegeerd tijdens inwerken nieuw personeel

vrijdag 16 maart 2007, 09:55 door Redactie, 0 reacties

Maandag hadden we al het eerste gedeelte van het onderzoek van McAfee waaruit blijkt dat werkgevers beveiliging als taak van de eindgebruiker zien, maar uit verdere informatie wordt duidelijk dat de meeste bedrijven niets doen om nieuw personeel over de IT-beveiliging te informeren. Maar liefst 68% van de middelgrote bedrijven in heel Europa behandelt geen IT-beveiliging in de introductie voor nieuwe werknemers. Toch denkt 70% van het HR personeel dat werkgevers kwetsbaarder zijn dan drie jaar geleden met betrekking tot risico's in verband met nieuwe werknemers.

In Duitsland wordt het minste tijd besteed aan het inwerken. 36% van de Duitse bedrijven rondt de volledige inwerksessie af in minder dan drie uur. Aan de andere kant van de schaal duren Spaanse inwerksessies vaak het langst - 32% van de respondenten besteedt hier meer dan 2 dagen aan. Bedrijven in Groot-Brittannië en Frankrijk zitten hier tussenin met ongeveer een halve dag.

"Het inwerkproces vormt een ideale kans op het instigeren van waakzaamheid in informatiebeveiliging in de eindgebruikers. Het is geen kwestie van een lijst met 'wel doen, niet doen'. Het is meer een proces waarbij vertrouwen wordt opgebouwd, en beveiliging en heldere werkprocedures worden afgesproken, waardoor zowel de werknemer als de werkgever minder risico loopt. Helaas is het aantal bedrijven dat het ook zo ziet ver in de minderheid." aldus onderzoeker Billy Hamilton Stent.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.