image

Helft bedrijven vervangt of koopt nieuwe firewall

dinsdag 20 maart 2007, 10:53 door Redactie, 0 reacties

Voor de meeste Europese bedrijven heeft het upgraden van de IT-beveiliging dit jaar de hoogste priorititeit, zo blijkt uit onderzoek van Forrester. Bijna 80% van de bedrijven die al beveiligingssoftware gebruiken hebben plannen om te upgraden of extra software aan te schaffen. Daarbij staat beheersgemak bovenaan de lijst met punten als men nieuwe beveiligingssoftware of technologieen wil aanschaffen. Voor 80% van de ondernemingen is dit belangrijk en zelfs erg belangrijk.

Ook het investeren in netwerkbeveiliging kent volgens het onderzoeksbureau een gezond verloop. De meeste Europese bedrijven zullen dit jaar een netwerk firewall aanschaffen of upgraden. En meer dan een derde is van plan om intrusion prevention en detection systemen, contentbeveiliging en gateway anti-virus appliances te vervangen of nieuw aan te schaffen.

Bij kleine bedrijven blijkt de IT-beveiliging minder hoog op de agenda te staan. Daar staan voornamelijk de koop van nieuwe PC's, disaster recovery en het consolideren van de IT-infrastructuur op de verlanglijstjes.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.