image

Microsoft zoekmachine goed in verspreiden malware

dinsdag 20 maart 2007, 15:08 door Redactie, 3 reacties

Microsoft mag met haar zoekmachine Windows Live Search dan ver achterlopen op Google en Yahoo!, als het gaat om het infecteren van gebruikers via zoekresultaten verslaat het de concurrentie zonder problemen. Vooral de Italiaanse versie van de zoekmachine levert in sommige gevallen bijna alleen maar malware sites. Ondanks het feit dat dit al meerdere weken aan de gang is, is het probleem nog steeds niet opgelost.

"Ik denk niet dat het verantwoordelijk is om deze malware sites zolang te laten bestaan. Ik zeg niet dat Google en Yahoo! geen probleem hebben, maar het is een veel groter probleem op Live.com" zegt spyware onderzoeker Francesco Benedini.

Microsoft reageert door te zeggen dat spammers bij alle zoekmachines de resultaten kunnen manipuleren. Toch leveren de gewraakte zoekopdrachten alleen malware op bij Microsoft, en niet bij Google of Yahoo!.

Volgens Sunbelt wordt er alleen malware getoond als gebruikers een Italiaans IP-adres hebben. De geinfecteerde sites detecteren het systeem, waarbij een XP machine met SP1 en IE6 meteen geinfecteerd wordt, terwijl dit niet het geval is bij computers met XP SP2 en Firefox.

Reacties (3)
20-03-2007, 20:31 door Anoniem
Wel handig als amateur malware-onderzoeker, als je snel een
testsysteem wilt laten besmetten.
21-03-2007, 10:24 door Anoniem
Ooit komt er een moment dat M$ een product op de markt brengt wat voor
90% goed werkt. ooit....
21-03-2007, 11:45 door Anoniem
Door Anoniem
Ooit komt er een moment dat M$ een product op de markt
brengt wat voor
90% goed werkt. ooit....

Ooit ja....
Denk niet dat ik dat nog mee ga maken.

Ik hou me mooi bij me OSS box, en als ik daardoor geen games
kan spelen, jammer dan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.