image

Consument offert online privacy op voor vertrouwen

zondag 25 november 2007, 12:00 door Redactie, 0 reacties

Internetgebruikers die denken dat ze een organisatie of website kunnen vertrouwen, zullen meer persoonlijke informatie prijsgeven, ook al zijn ze heel voorzichtig met hun online privacy. Het Engelse "Economic and Social Research Council" onderzocht de privacybeleving op het internet. "Zelfs mensen die normaal voorzichtig met hun online privacy omgaan, accepteren dat die wordt geschonden als ze de ontvanger van hun persoonlijk informatie vertrouwen", zegt Adam Joinson, leider van het onderzoek.

Volgens de onderzoekers zijn de resultaten belangrijk voor overheden en instellingen die online diensten aanbieden die potentiële privacyrisico's met zich meebrengen. Zelfs mensen die zeggen dat hun privacy hen niet kans schelen, maken zich zorgen als er informatie wordt gevraagd die hun privacy bedreigt.

56 procent van de internetgebruikers maakt zich zorgen over hun privacy als ze online zijn. Afhankelijk van de uitstraling van een website, passen mensen hun gedrag aan. Ziet de website er betrouwbaar uit, dan worden privacyschendingen eerder geaccepteerd. Vraagt een onbetrouwbaar uitziende website om dezelfde informatie, dan is men veel voorzichtiger.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.