image

Vertrouwelijke informatie bestuur Taipei staat 5 jaar online

zondag 25 november 2007, 12:21 door Redactie, 1 reacties

Vertrouwelijke informatie over functionarissen en bestuur van de Taiwanese hoofdstad Taipei, waaronder de voormalige burgemeester, waren vijf jaar lang voor iedereen via het internet toegankelijk. Het ging om geboortedata, adresgegevens en identificatienummers. Niet alleen is publicatie van de informatie in strijd met de Taiwanese wet, het vergroot ook de kans op identiteitsdiefstal.

"Het lekken van persoonlijke gegevens laat zien dat het stadsbestuur niet om informatiebeveiliging geeft. Hoe kunnen burgers zichzelf beschermen als het stadsbestuur persoonlijke informatie lekt?", aldus Lee Chien-chang van de democratische partij.

Een woordvoerder van het stadsbestuur bood excuses aan, en liet weten dat men alle websites op lekken gaat onderzoeken. "In die tijd was het internet nog niet zo geavanceerd, we besteedde niet voldoende aandacht aan het beschermen van persoonsgegevens." Volgens sommige functionarissen is een deel van de informatie gewoon nog via Google toegankelijk.

Deze week ontstond er in Nederland grote ophef omdat de namen van mariniers en inlichtingenmedewerkers die op de Nederlandse Antillen werken, door een blunder van Defensie voor iedereen op het internet toegankelijk waren.

Reacties (1)
26-11-2007, 10:37 door spatieman
men bied excuus aan, maar doen doet men niets, is immers
bekend dat 99% van hun pc's geinfecteerd zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.